Odivia Blog

Op Odivia Blog worden artikelen geplaatst. Bijvoorbeeld een wedstrijdverslag of iets dat te maken heeft met tennis of met onze tennisclub. Leden kunnen een eigen artikel laten plaatsen. Je kunt je bijdrage (als het kan met foto) per e-mail sturen naar tennis@odivia.com.


Tennisseizoen 2017. Van de voorzitter.

Geplaatst 2703/2017

My Image

Beste Tennisvrienden,

Het is weer zover: seizoen 2017 staat voor de deur. De Technische commissie is erin geslaagd de banen weer op tijd speelklaar te krijgen zodat onze competitieteams nog even goed kunnen trainen voordat ze onze club weer gaan verdedigen bij de knltb-competitie. Er zijn bij de senioren dit jaar drie teams: een op de donderdag, een op de zaterdag en nieuw een op de maandag. Bij de jeugd wordt er dit jaar gestreden in de rood-, oranje- en groene competitie.

Ook zullen er net als voorgaande jaren weer een aantal toernooien, (thema)toss avonden en ons Eenrum Open Tennistoernooi georganiseerd worden. Dit alles zal op tijd gepubliceerd worden op de site van onze vereniging. Wegens het stoppen van Tennisschool de Ommelanden moesten wij op zoek naar een nieuwe school/trainer voor het komende seizoen. Wij hebben voor dit jaar Stan Naaktgeboren gecontracteerd die vorig jaar ook al les gaf bij onze vereniging.

Rest mij nog iedereen een sportief tennisseizoen te wensen.

Sportieve groet,
Roelof Mensinga


KNLTB Najaarscompetitie | Dames Odivia on tour

Geplaatst 25/09/2016, laatste update 27/10/2016

My Image

14 en 21 oktober 2016
Odivia E.1 - T.C. Oldeboorn 1
Odivia E.1 - T.C. Tijne 1
Spelers: Gina, Dineke, Stien, Titia en Monique
Twee thuiswedstrijden met 5 Odivia-spelers, niks mis mee. Ook met het weer niet, alhoewel de rokjes in de kast blijven, kortom KOUD! De dames uit zowel Oldeboorn als Tijne wisten dat een stevig partijtje tennis hun te wachten stond. Onze doelstelling was, met zo weinig mogelijk tegengames de laatste 2 competitiedagen af te sluiten. Dat is gelukt. Beide speeldagen met 4-0 gewonnen en van de 96 games 20 tegen. We zijn tevreden. Met een gouden randje zijn we 2e geworden in de competitie. Nét verloren van Harlingen en ruim gewonnen van de overige teams. Vorig jaar 1e, nu bijna een gedeelde 1e plaats … we gaan ons beraden op het volgend jaar. Spelen doen we zeker, misschien met promotieaanvraag of nog een keer in dezelfde klasse met de hoop op meer gelijkwaardige teams.

My Image

7 oktober 2016
T.V. Ready 1 - Odivia E.1
Spelers: Gina, Dineke, Stien en Monique

Al weken op voorbereid, de uitwedstrijd tegen Ready 1 in Harlingen. Wie speelt met wie en hoe gaan we spelen. Dit alles omdat Ready 1 op de 1e plaats staat maar ook vanwege het feit dat de dames maar nipt van ons in Eenrum hebben gewonnen. Wij schatten onze kansen dan ook hoog in en gaan al vroeg op pad om op tijd (10.30 uur) in Harlingen te zijn.
Om niet zoals de dames Oldeboorn op de Afsluitdijk te belanden, besluiten we Stien als navigator in te zetten. We vinden probleemloos het T.V. Ready-clubgebouw. De indeling voor de 1e ronde, Gina en Stien, Dineke en Monique belooft veel goeds. Stien en Gina spelen tegen Janneke en Marion. Op papier een sterk koppel, ook in de praktijk. De dames Ready winnen. Dan maar Dineke en Monique supporten. Wel nodig om te voorkomen dat de Readydames niet te ver uitlopen en gelijk al met 2-0 voor komen te staan. Met een spannende drie-setter weten Dineke en Monique te winnen. Het gejuich is in Eenrum te horen. Na een stand van 1-1 in de 1e ronde en een heerlijke sandwichlunch beginnen we aan de 2e ronde. Gina en Monique spelen tegen Janneke en Margriet. Deze dames hebben goed hun huiswerk gemaakt. Toegepaste Hoge Ballen Strategie is hun antwoord op het strakke spel van Gina en Monique. Toch weten Gina en Monique met dit spel om te gaan en verzilveren dit in een drie-setter. Op cruciale momenten laat Gina haar sterke cross-halfcord-forehand ballen zien en legt Monique menig snelle backhandbal in de hoek bij de tegenpartij. Maar deze mooie punten wegen niet op tegen de fouten die ze makenIs het de drie-setter die Monique nog in de benen zit en de narillingen van de kou in het lichaam van Gina bij supporten in de 1e ronde? Wie zal het zeggen. Ze sluiten de partij af met verlies en moeten hun meerdere erkennen. Ook bij Stien en Dineke is het net niet gelukt de partij met winst af te sluiten. Spannend was het zeker! Jammer, ook nu weer waren we dicht bij een gelijk spel. We drinken, eten en kletsen gezamenlijk nog wat na en constateren dat we zeker aan elkaar gewaagd zijn en dat het ook de leukste partijen tot nu toe in de competitie zijn.

30 september 2016
T.C. Tijnje 1 – Odivia E.1
Spelers: Gina, Dineke, Stien en Monique

Lokwinske in Tijnje. Met de bolide van Stien naar Tijnje. Niet naast de deur en ook hier weer zoeken naar de tennisbanen. De website van Tijnje verwijst ons naar de Warrewei 3. Warrig is het zeker, geen tennisclub op die locatie. Uit ervaring vragen we niet zomaar iemand de weg. Een sportieve, hardlopende dame legt ons klip en klaar uit waar de tennisbanen liggen. We worden ontvangen door Geartje, Janny, Sita en Marijke, later aangevuld met Anneke. De dames willen graag direct spelen dus de door ons zo gewenste koffie na een lange autorit is er niet. Laten de weergoden ons nu goedgezind zijn... het gaat regenen en koffie wordt gezet. De regen is met ons want na het tweede kopje is het droog en kan er gespeeld worden. Om ca. 16.00 uur zijn alle partijen in ons voordeel gespeeld: 0-4 ‘Lokwinske’ zeggen de dames. Altijd weer leuk een nieuw woord aan ons inmiddels friesewoordenarsenaal toe te voegen. Het streven om met 0 tegengames het terrein te verlaten is niet gelukt. Gaan we de volgende keer voor.

23 september 2016

T.C. Oldeboorn 1 – Odivia E.1
Spelers: Gina, Stien, Titia en Monique

Lag het nu aan de Friese taal en gebrek aan kennis daarvan, of de ontbrekende bewegwijzering, het was zoeken naar de tennisbanen. Na behoorlijk wat Oldeboorn Sight Seeing en uiteindelijk in het Nederlands de weg gevraagd (tja, dan vraag je ook om problemen) bereikten we het tenniscomplex. Door Grada en Grytsje, hoe Fries wil je het hebben, werden we hartelijk ontvangen in een nostalgische tenniskantine. Nadat het team Oldeboorn compleet was en de koffie ons op verhaal had gebracht zijn we fanatiek begonnen aan de wedstrijden. De eerste ronde was snel in ons voordeel gespeeld. De tweede ronde maakten Titia en Gina korte metten met de tegenpartij maar daarentegen waren Stien en Monique in de 2e set wat afgeleid. Kwam het door de supersnelle 1e set die ze met 0-6 wonnen? Of trek in de lekkere hapjes? Zeg het maar. Gelukkig herpakten ze zich tijdig en kon er met winst worden afgesloten. We waren op tijd thuis met 4 punten in de pocket en deze keer Groninger Landschap Sight Seeing dankzij Titia.

16 september 2016

Odivia E.1 – T.V. Ready 1
Spelers: Gina, Dineke, Titia en Monique

We ontvangen de dames van Ready 1 (Harlingen) op een zonovergoten baan in Eenrum. Daar is dus niets mis mee. Met de speelsterkte van de dames ook niet. Tijdens de koffie met heerlijke taart van Dineke vliegen de vijfjes en zesjes ons om de oren. We laten ons niet uit het veld slaan en staan te popelen om ons spel te spelen. Er wordt van beide kanten fanatiek gespeeld, de spanning stijgt. Gina en Monique weten de 1e partij naar zich toe te trekken en sluiten af met 2 gewonnen sets. Dineke en Titia en vervolgens Gina en Dineke laten prachtig spel zien in 3 sets. De winst gaat maar nét naar de tegenpartij. Ook Titia en Monique proberen er alles aan te doen om toch nog een partij naar zich toe te trekken maar dat mocht niet baten. Ondanks de support van Stien, Pierre en demonstrerende Henk H moeten we deze keer verlies incasseren. Maar, met een winnende partij in 2 sets en 2 partijen verlies in 3 sets is het nipt en zien we uit naar revanche!


Receptie ingebruikname sportveldverlichtingsinstallatie

Geplaatst 23/05/2016

My Image

Op vrijdag 13 mei hebben wij onze LED-Sportveldverlichtingsinstallatie officieel in gebruik genomen. Een verslag van de receptie verscheen in de Ommelander Courant.

BAANVERLICHTING VOOR LTC ODIVIA IN EENRUM
EENRUM - Ltc Odivia in Eenrum heeft vrijdagavond officieel de nieuwe baanverlichting in gebruik genomen. Het gaat om energiezuinige LED-verlichting. Secretaris Tjerk Elzinga van de tennisclub mocht een stoeptegel onthullen met daarop het LED-logo. De Eenrumer tennisclub had nog niet de beschikking over baanverlichting, waardoor de accommodatie in het voor- en najaar niet optimaal kon worden benut. Dit probleem begon steeds meer te knellen omdat de tennisclub steeds vaker meedoet aan competities, zelf toernooien organiseert en tennistrainingen verzorgt. Door het plaatsen van LED-baanverlichting op twee van de drie tennisbanen is de baancapaciteit nu met circa 400 uren per jaar vergroot. De tennisbanen kunnen nu ook worden gebruikt in de relatief donkere maanden van het jaar. De aanschaf van de installatie is mede mogelijk gemaakt door diverse subsidies en sponsorbijdragen. Onder meer werd geld ontvangen van de Rabobank en uit het NAM-programma Leefbaarheid en Duurzaamheid. Ook de gemeente De Marne heeft een bijdrage ver­strekt. Om de begroting sluitend te krijgen heeft tennisclub Odivia voor de restfinanciering een lening afgesloten.

Technisch Expert Jansen uit Uithuizen heeft de werkzaamheden uitgevoerd. Behalve dat de LED-baanverlichting energiezuinig is, is het licht ook beter regelbaar en veroorzaakt het minder strooilicht naar omwonenden. Verder hoeven de armaturen niet op te warmen om op kleurtemperatuur te komen en is ook afkoeling niet nodig voordat weer ingeschakeld kan worden. Bij traditionele verlichting is dit wel het geval om schade aan de lampen te voorkomen. De LED verlichting ken drie standen: oriëntatieverlichting, trainingsverlichting en wedstrijdverlichting. In combinatie met de nieuwe verlichting zijn op het clubgebouw van Odivia zestien zonnepanelen voor elektriciteitsopwekking geplaatst. Dit is in principe voldoende voor het gehele stroomverbruik op het tenniscomplex.

Het verlichtingsproject is in goede banen geleid door een speciale werkgroep met de naam Odivia Lights 2016. De leden zijn Pierre Jansen, Gerben Miedema en Tjerk Elzinga. Namens de werkgroep mocht de laatste de onthulling verrichten.

Tennisseizoen 2017. Word nu lid van Ltc Odivia.

Update mijn gegevens

Lid worden van Odivia gaat heel gemakkelijk. Vul gewoon het aanmeldingsformulier in en begin direct met tennissen.

Verhuisd of nieuw emailadres? Odivia leden moeten hun actuele gegevens doorgeven aan de ledenadministratie.

Tennisseizoen 2017. Word nu lid van Ltc Odivia.

Lid worden van Odivia gaat heel gemakkelijk. Vul gewoon het aanmeldingsformulier in en begin direct met tennissen.

Update mijn gegevens

Verhuisd of nieuw emailadres? Odivia leden moeten hun actuele gegevens doorgeven aan de ledenadministratie.

Neem contact met ons op

Wij helpen jou graag met vragen over tennis of over onze tennisclub. Je kunt ons bellen, een email sturen en volgen op facebook. Of kom een keertje langs op onze club.


Neem contact met ons op

Wij helpen jou graag met vragen over tennis of over onze tennisclub. Je kunt ons bellen, een email sturen en volgen op facebook. Of kom een keertje langs op onze club.Copyright © 2017 Ltc Odivia Tennisclub Eenrum ● Alle rechten voorbehouden